Účast v soutěži Vícejazyčnost je bohatství

Třída 4.C se v letošním roce opět zapojí do soutěže Vícejazyčnost je bohatství, kterou pořádá Spolek Zaedno. Letošním tématem jsou Olympijské hry, proto se děti nejprve zaměřily na zjištění informací o jednotlivých sportovních disciplínách a o prázdninách sledovaly sportovní klání „svého“ sportu. Poté se ve výuce zaměřily na lidské tělo vybraného sportovce-jaký je typický postoj, jaké svaly při sportu nejvíce zapojuje, aby vše mohly znázornit při výrobě kašírované sošky sportovce. Vzniklá výtvarná díla již brzy zveřejníme a samozřejmě odešleme do soutěže. Budeme doufat, že naše několikaměsíční snaha bude opět odměněna-v loňském roce jsme v soutěži získali první místo a náš projekt karavanů se dokonce dostal do vzdělávací příručky, které byla spolkem vydána.
Naše škola s neziskovou organizací Spolek Zaedno dlouhodobě spolupracuje. Již řadu let pravidelně odebíráme jejich vícejazyčný časopis Kamarádi, který využíváme nejen při práci se žáky cizinci a příslušníky národnostních menšin, ale také jako důležitou pomůcku pro podporu multikulturní výchovy.
Vedle časopisu se často obracíme také na další materiály této organizace, jako jsou metodické listy, pracovní listy a rozmanité publikace, které přispívají k obohacení výuky. Děti obzvlášť oceňují online hry a kvízy, kterých je velké množství na webové stránce www.kamaradi.eu. Tyto interaktivní aktivity jsou vytvářeny Spolkem Zaedno s cílem podpořit vyučovací proces a vnášejí do naší každodenní práce s dětmi zábavné, ale i vzdělávací prvky, které žáky motivují a rozvíjejí jejich schopnosti. Spolupráce se Spolkem Zaedno nám přináší mnoho radosti a neustále rozšiřuje možnosti zapojení jak pro naše žáky, tak i pro pedagogy. Těšíme se na další společné aktivity, které obohatí naši výuku a podpoří rozvoj multikulturního povědomí.

Skip to content